donderdag 28 november 2013

Tips Rio

Het is het BESTE land om op vakantie te gaan want Brazilianen HOUDEN van kids! 
Ze zijn super lief en vrolijk en behulpzaam. Los daarvan is Rio een absolute must om ooit naartoe te gaan, want bijzonder, mooi, levendig en van alles te beleven.

Hotels:

http://www.timeout.com.br/rio-de-janeiro/en/hotels/features/221/the-15-coolest-places-to-stay-in-rio

Eten / Drinken:

-Parque Lage: mooi park met gaaf restaurant waar je kan ontbijten/lunchen onder de arm van het christus beeld. Geen speeltuin aanwezig.

-Hotel Santa Teresa http://www.santa-teresa-hotel.com in de wijk Santa Teresa (zoiezo erg leuke wijk): voor drankje of avondeten het leukst. Of als je geld over hebt om er te slapen. Ze hebben een fantastisch uitzicht over de stad en lekker eten. Vlak bij dit hotel zit een super leuk mega Braziliaans café dat Bar do Gomez heet.

-Lunchen in Ipanema in MARKET: (http://www.marketipanema.com.br)
erg leuk en je kan er ook buiten zitten. Is wel altijd druk dus ff bellen om te reserveren (21 3283 1438) of wachten.

-CT Boucherie (http://www.ctboucherie.com.br/?page=midia) voor lunch/avond eten, mega lekker eten wel altijd HEEL druk dus wachten of vroeg gaan. 

-Olympe (http://www.claudetroisgros.com.br) is van dezelfde eigenaar, heel sjiek, maar wel heel lekker eten!!!

-Sushi Leblon, (http://www.sushileblon.com) heeeerlijke sushi, ook erg druk maar de moeite waard om te wachten.

-Nog een leuke bar is BracarenseRua José Linhares 85, Leblon (+55 21 2294 3549)

-In de wijk Gavea zit een plein dat Praca Santos Dumont heet. Zit zo'n heerlijk vlees tentje (braseirodagavea.com.br). Ook populair dus waarschijnlijk wachten, maar dat is helemaal niet erg daar ,want je kan er op straat een biertje drinken. 

-In het centrum is de wijk LAPA leuk als je uit wil gaan. Rio Senarium is echt zo'n samba tent, maar dat is doordat het in alle boekjes staat wel erg tourisrisch.

-Daar in de buurt zit een tent die Centrum Cultural Carioca heet. Geweldig! live muziek en al die Brazilianen gaan los. Wel met een taxi ernaartoe en je voor de deur laten afzetten. Is niet zo'n hele gezellige buurt maar ECHT de moeite waard.

-http://www.porcao.com.br/churrascaria/ is een "vlees-tent" en de bekendste keten heet PORCAO, maar er bestaan verschillende. Bijvoorbeeld in Flamengo (wijk) ligt er een van hun restaurants aan het water met mooi uitzicht over de baai. Je moet er van houden. Het is niet de gezelligste tent om te eten, maar wel heel lekker!

Strand:
-Dan heb je natuurlijk het strand. BAIXO BEBE is een speeltuin op het strand die gratis is waar je met kids heel leuk naartoe kan gaan. Zitten tussen POSTO 11-12 (zijn die "baywatch" huisjes met strandwacht op het strand).


-Strandtenten zijn hier niet. Op het strand staan tentjes waar je een stoeltje huurt voor de dag/uur en een parasol. Bij hen bestel je ook je biertjes. Beetje afhankelijk waar je gaat zitten wat ze in hun assortiment hebben zitten qua eten etc. Ze hebben hier geen Tijn Akersloot ofzo ;-)

-POSTO 9 is "hip" en altijd mega druk. 

-Copacobana is erg toeristisch en daarmee ook wat gevoeliger voor criminelen. Ik zou de baai Ipanema - Leblon (hier is ook posto 9) aanhouden om naar t strand te gaan.

Kids:

-Flamengo is een soort van club (niks sjieks) met tennisbanen, zwembaden etc waar het leuk is met kids heen te gaan. Kan je ook voor een dag ticket kopen. Kost niet zo veel. 

-Parque Jardim Botanico, mooi georganiseerd park, super relaxed met kids. Veel ruimte, speeltuin. Lekker lunch tentje dat Bicycletta heet.

-Parque Pernambuco, ligt erg mooi met aapjes en tucans als je geluk hebt. Speeltuin voor kids aanwezig.

-In Shopping LEBLON zit op de bovenste verdieping (zit in alle shoppings by the way) zo'n speelplace, ballenbak, winkeltjes, make up jes etc. Je betaald op moment dat je weggaat voor de tijd dat je binnen bent geweest..is vrij prijzig maar goeie oplossing als het regent!

To Do
Je kan in Rio een delta sprong maken met een waanzinnig uitzicht! Is echt een aanrader!

Shoppen
Als je Haviana slippers mee moet nemen voor het thuis front, die zijn t goedkoopst in de SAARA, dit is in het centrum van de stad. Een soort china town als in NY.
*Met veel dank aan Claire de Swart-Cammaert die 5 jaar lang met heel veel plezier met man en kinderen in Rio heeft gewoond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten