dinsdag 4 februari 2014

Tips Portes du Soleil

Niks is toch leuker dan tijdens de wintermaanden een keer met vrienden te gaan skien. Ik ga dan altijd het liefst naar Portes du Soleil. Oneindige ski pistes, je raakt er nooit op uitgekeken en boordevol leuke lunch tentjes. Dus om te voorkomen dat je een week met een bord pasta bolo op je schoot zit in een ongezellige tent, zal ik je een handje helpen en "mijn" hotspots in dit heerlijke gebied prijsgeven.

Eerst even iets meer info over het gebied, mocht je er nog nooit geweest zijn:

Portes du Soleil is een van de grootste ski gebieden van europa en ligt op de grens van Zwitserland en Frankrijk. Je kan het beste met Easy jJet naar Geneve vliegen en dan per trein/ auto is het ongeveer 1,5 uur rijden.
De skidorpen in Zwitserland zijn o.a. Champery, Champoussin, Morgins, Les Crosets en in Frankrijk; Chatel, Avoriaz, Morzine en Les Gets.
Het beste kan je een ski kaart kopen voor het HELE gebied.

Het beste kan je in de ochtend telefonisch reserveren waar je in de middag wilt gaat lunchen.


In Zwitserland:

Le Toupin; Lekker terras in de zon, ook in de ochtend voor een heerlijk koffietje (om even op te starten) 
+41244791548
Op de grens van Zwitserland met Frankrijk bij Mossettes restaurant Les Ancelles, heerlijke lunch (ga voor de Bouf Bourguignon), toetjes (applecrumble hmmm) en goeie koffie.

In Frankrijk:

Het geitendorp (Les Lindarets) heeft een paar hele leuke restaurants voor de lunch zoals Les Rhodos en La Cremaillere (+33450741168) met mooie terrassen in de zon. Dorpje is te bereiken met Skilift Chaux Fleuri (richtiung Chatel), afslag Parking Ardentes.

In Chatel op de berg ligt Chez Babette (heet ook Le Vieux Chalet), is een mooi boudoir. Lift nemen naar ai Plaine Drance. Babette zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Je kan er met lekker weer buiten op het terras eten, maar binnen is het ook heel knus. 
+33 4 50 73 38 77

In Avoriaz in de "dorp straat" zitten 3 goeie restaurants:


-La Reserve: Duur maar heerlijk en gezellig eten. Aanrader is de ravioli escargot. Hier moet je wel echt reserveren +33450740201.

-Steakhouse 155 is nieuw. Aanrader hier is de steak tartare en als wijntje de Vin d'amour.
-Le Bistrot; Heerlijk terras en ook lekker eten (+33450471408)

Richting Avoriaz-Morzine, afdaling Grande Combes, Restaurant l'alpage du crot (+33675244481). Tartiflette bestellen; de beste uit het hele gebied (2 porties voor 3 personen genoeg).


Door skien naar Le Chalet du Verard in Morzine. Heerlijke chocolade melk uit eigen recept.


Als je op zoek bent naar een gezellig en knus wintersport hotel dan moet je slapen in Le Beau Sejour in Champery. Ook met kids ideaal (speelkamer, kinder menu's etc). http://www.beausejour.ch

Eten doe je in de dorpsstraat bij Le Nord (kaas fondue en raclette).

Je eigen chalet maar dan wel met ontbijt en diner thuis geserveerd en ook nog iemand die de troep achter je opruimt boek je bij Wens chalets: http://www.wenschalets.nl/nl/LINK_CHALETFRANKRIJK.html

Of bij Chaletsbeyond.nl
http://www.chaletbeyond.nl/skichalets/chalet-overzicht/?gclid=CJ_oruf_rbwCFazHtAod504A1w

4 opmerkingen: