dinsdag 4 november 2014

Tips Vlieland

Niks is leuker dan een weekendje weg naar de waddeneilanden.
Zodra je op de boot stapt heb je al een vakantie gevoel.
Op Vlieland is het mooi, rustig (want auto vrij), super leuk met kids en heerlijke brede stranden.

Om er te komen moet je rijden naar Den Oever en daar stap je op de boot. Vooraf tickets boeken bij Rederij Doeksen. http://www.rederij-doeksen.nl

Na 5 kwartier kom je aan in Vlieland. Fietsje huren bij de eerste fiets verhuur (er zijn er meer dan genoeg) en hop je kan op pad. De dorpsstraat is heel schattig en gemoedelijk en daar heb je van alles zitten (supermarkt, bakker, slager etc.)
Slapen:
-Zonder kinderen raad ik Badhotel Bruin aan. Heel hoog Maison Riviera gehalte, maar waar je wel lekker kan eten, goeie kamers en het zit midden in het dorp. http://www.badhotelbruin.nl
-Met kinderen MOET je in Strandhotel Seeduyn slapen. Hier heb je appartementen met 2 slaapkamers en ook normale hotel kamers. Verder is er een bowling baan, zwembad, speeltuin, speelkamer, spa etc. Je verveelt je hier geen moment. http://www.westcordhotels.nl/locaties/vlielandEten/ Drinken:

-Voor Hotel Seeduyn zit een strand tent genaamd het Badhuijs (kan niet missen). Hier kan je aan het eind van de dag lekker borrelen terwijl de kinderen voor je op het strand aan het spelen zijn. Ook prima voor bijv een tosti tussen de middag.
-Fietsen (prachtige route door de duinen) naar het Posthuys voor lekkere koffie met een taartje. Grote speeltuin ernaast, dus kids ook blij ;-)
-In Badhotel Bruin kan je lekker lunchen of terecht voor koffietje op het terras.
-Puur in de dorpsstraat hele leuke no nonsense pizzeria met speeltuin buiten achterin, kleurplaaten etc. Mega kids proof. http://www.puurvlieland.nl
-Als je met z'n 2-en een heel lekker en romantisch diner wil hebben ga dan eten bij het Armhuis. http://www.armhuis.comTo do:

-Met kinderen een absolute must is de Vliehors express. Zeehondjes spotten, naar het jutters museum, meezingen met de accordeonist, echt heel leuk! Te boeken bij de receptie van het hotel.
-Huur een surfplank en ga suppen. Goed voor de body en ook nog eens heel leuk om te doen. Wij hebben ze naast het Badhuijs gehuurd in een surf tentje.
-Neem je hardloop schoenen mee en ga 's ochtends lekker rennen door de duinen en daarna neem je een duik in zee. Beter kan je dag niet beginnen!
-En verder het hele eiland overfietsen. Het is er zo mooi en relaxed, je wordt er helemaal 'zen' van!
BlogSociety

4 opmerkingen:

  1. Klinkt allemaal heerlijk! Nederland is echt zo fijn om in eigen land een lekker weekendje weg te gaan! Ik ben nog nooit op Vlieland geweest, misschien een leuk plan voor de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen


  2. If you want a room on rent in Dubai Marina Kindly visit our site for better facilities
    Newbai Dubai

    BeantwoordenVerwijderen